25.4.2024

Výchozí název

Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

NOVÝ JIČÍN | Rodinou bez dovolení | Přednáška Marka Ščotky

15.10.2020 | 17:30 - 20:00

250Kč

Zážitková přednáška Marka Ščotky v Novém Jičíně v centru Provázek ve čtvrtek 15. 10. 2020 od 17:30 – 20:00 hod.

 

O čem to bude

Tato přednáška je určena vám, kdo řešíte téma, jak se láskyplně „odpojit“ od omezujícího vlivu spojení s prarodiči, rodiči nebo dětmi. Těším se na vás.

Mnohým z nás rodičů vyrostli děti „příliš rychle“. Dětství, puberta, dospívání, dospělost. Nestačili jsme jim ani sdělit, víme-li to vůbec, jaké máme rodičovské očekávání, co všechno musí splnit, aby nás to uspokojilo a mohli jsme je s klidným srdcem a svědomím propustit do jejich dospělosti. Do té doby si totiž musí všude s sebou tahat naši neviditelnou rodinnou pupeční šňůru. Nedostali od nás rodičovské Požehnání. Nutí je to ohlížet se zpět na nás přes rameno, srovnávat se s námi, mít výčitky svědomí, pocity viny, stát různě mezi mlýnskými kameny atd. Neustále je to tahá zpět k nám do jejich starých časů a pravidel mateřského hnízda. Čím větší je pro ně tah do dospělosti, tím horších rodičovských manipulací se vůči nim dopouštíme. Bereme jim slovo, životní prostor, sílu, zdraví a sebevědomí. Vážeme je do generačního dluhu vůči nám. Paralyzuje nás to všechny pro další fáze života. Vzdaluje nás to od sebe nežádoucím směrem.

Vztahové dluhy vyvolávají potřebu vzteku, agrese, nevraživosti, umělé prázdné úcty, falešné vděčnosti a potřebu izolace. Dostáváme se do začarovaného kruhu křeče, obezřetnosti, pomsty, nenávisti a závislosti. A podle toho také vypadají naše životy, zdraví a vztahy okolo.

Svoje děti jsme neodpojili. Naši rodiče neodpojili nás. Naši prarodiče neodpojili naše rodiče atd. Je velmi pravděpodobné, že naše děti nebudou umět nebo chtít od sebe odpojit naše vnoučata. Co s tím? Jak takový neodpojený a natlakovaný rodinný kruh zlomit? Jak vyrovnat vztahové dluhy a dohnat zameškaný čas?

 

Vstupné

  • Platba předem 250 Kč/os. nebo 400 Kč/pár
  • Platba na místě v hotovosti 300 Kč/os.
  • Mládež do 18 let (včetně) vstup zdarma.

 

Přihlášky

 

Organizační věci

Podrobnosti

Datum:
15.10.2020
Čas:
17:30 - 20:00
Cena:
250Kč
Rubrika Akce:
Štítky Akce:
, , ,
Webová stránka:
www.marekscotka.cz

Pořadatel

Kateřina Ficková, Ing.
Telefon
+420774709050
Email
projekty@proficionj.cz

Místo konání

Rodinné centrum Provázek, Nový Jičín
Palackého 1329/50
Nový Jičín, 74101 Česká republika
+ Google Mapa
View Místo konání Website