27.4.2024

Výchozí název

Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

NOVÝ JIČÍN | Muž je Láska & Žena je Síla | Přednáška Marka Ščotky

18.9.2020 | 17:30 - 20:00

300Kč

Slavnostní přednáška Marka Ščotky v Novém Jičíně v nových prostorách Studia Sebe v pátek 18. 9. 2020 od 17:30 – 20.00 hod.

 

O čem to bude

Muž byl odjakživa považován za symbol Síly a žena za symbol Lásky. Celá staletí se obě pohlaví honila a předháněla za naplňováním těchto očekávaných ideálů, ale zdá se, že se nám to vzhledem ke stavu moderní, alespoň té západní společnosti příliš nevyplácí.

Jsou muži skutečně šťastní v tom, že mají naplňovat společností očekávané poslání být silní, učit se zacházet se zbraněmi, stát se hrdiny, siláky, strážci, ochránci, zachránci apod.? Naplňuje je to? Vede je k tomu skutečný vnitřní hlas? Nebo jsou do toho spíše uměle donucovaní a tvrdě posuzovaní svým okolím? Opravdu se kdysi chtělo běžným rozumným milujícím mužům dobrovolně odejít od svých rodin, od chalup a od polí někam na frontu údajně hrdinně padnout za vlast, za jakéhosi tajtrlíka císařepána, který si skrze své poddané muže potřeboval měřit impotentního pindíka s jiným impotentním tajtrlíkem vladařem – beztak také rozmazleným frackem a mamánkem, a přitom sám neměl koule na to si to s tím tajtrlíkem rozdat hezky osobně, s vyhrnutými rukávy, někde v ringu na pěsti nebo kordy?

A co ženy? Jsou na své cestě za naplňováním poslání být láskou opravdu správně? Naplňuje je to? Nebo je někdo historicky pořádně obelhal a už celá staletí se honí za přeludem? Jak se žije ženám, které jdou za naplňováním lásky? Honíme se za závadnými vzory? Proč z mužů rostou svalovití a plytcí až prázdní „mačos“? A proč z žen rostou dominy, vystrašené citové trosky? Je cesta mužů opravdu cestou Síly? A je cesta žen opravdu cestou Lásky?

 

Přihlášky e-mailem nebo telefonicky

Přihlašujte se prosím písemně e-mailem na studiosebe@seznam.cz, nebo telefonicky u organizátorky Marcely Kukulové na čísle (+420) 604 245 910.

 

Vstupné 300 Kč

  • Platba v hotovosti na místě
  • Mládež do 18 let (včetně) vstup zdarma
  • Audiozáznam pro účastníky v ceně vstupného

 

Audiozáznam k zakoupení

  • Určeno pro všechny zájemce, kteří se nemohou nebo nestihnou přednášky osobně zúčastnit
  • Objednávky písemně e-mailem na marek.scotka@gmail.com
  • Cena audionahrávky – 300 Kč jako výše vstupného
  • Úhrada bankovním převodem na účet dle instrukcí

 

Podrobnosti

Datum:
18.9.2020
Čas:
17:30 - 20:00
Cena:
300Kč
Rubrika Akce:
Štítky Akce:
, , ,
Webová stránka:
www.marekscotka.cz

Pořadatel

Marcela Kukulová
Telefon
(+420) 604 245 910
Email
studiosebe@seznam.cz

Místo konání

Studio SEBE*, Nový Jičín
Masarykovo náměstí 18
Nový Jičín, 74101 Česká republika
+ Google Mapa
Telefon
(+420) 604 245 910